Motion 10 Annonsblad med veckans erbjudande

För ett antal år sedan togs annonsbladen med veckans erbjudande bort från COOP-butikerna på Södermalm. Kunderna förväntades informera sig via datorer. De, som inga hade, skulle använda dem, som finns i butikerna vid Medlemspunkten. 

Jag har i hela mitt vuxna liv planerat mina inköp i förväg, extra viktigt när det gäller att få pengarna att räcka till. Tidigare kunde jag således ta ett ex av annonsbladet och planera veckans inköp i lugn och ro hemma. Nu måste jag anlita kunddatorn och hoppas på att den fungerar. Oftast kommer det upp ett fåtal erbjudanden, lång färre än dem som finns i butiken. En gång i månaden kan det finnas mer och då gäller det att det finns papper för utskrift, vilket inte alltid är fallet. Då gäller det att anteckna så fort man kan. Dessutom är utskriften anonym, då den endast innehåller minsta möjliga text och ingen bild på varan i fråga. Numera får jag oftast handla oplanerat vilket är tidskrävande och oekonomiskt. 

På COOP Medborgarplatsen har man återinfört annonsbladen. Dessvärre ligger den butiken lite för långt bort för att jag skall orka bära hem maten.  

Så giv oss annonsbladen åter! 

Jag yrkar: 

 • Att annonsbladen, som tidigare fanns, återinförs. 

 • Hans Liljeroth 23 januari, 2020, 17:56

  Motionären tar upp en viktig aspekt gällande annonsbladen.
  Är för de analoga pappersbladen. De är viktiga för att planera inköp inte bara av familjeekonomiska skäl. Alla har fortfarande inte en dator inklusive skrivare. Det finns även andra skäl att behålla bladen. Det underlättar för priskontroll, att priset på varan är det som står i bladet. Inte sällan har priset inte ändrats centralt utan har fortfarande ”ordinarie” pris. Krävs ofta en kvittokontroll för att kontrollera om rätt pris är instämplat.
  Yrkar om bifall för motionen

  • Inga Lundberg 25 januari, 2020, 11:45

   Jag håller med. Jag har visserligen dator och kan gå igenom veckans erbjudanden innan jag handlar, men märker att priserna inte alltid är uppdaterade i kassan. Jag kollar därför alltid kvittot när jag kommer hem. COOP Medborgarplatsen där jag handlar det mesta har annonsbladen kvar vilket är bra

 • Lennart Sköldebäck 23 januari, 2020, 18:12

  Låt annonsbladen vara kvar. Det är ju en uppiggande och inspirerade läsning och det är alltid spännande att se om mitt coop hänger med i att erbjuda konkurrenskraftiga priser och annat nytt. Ta inte bort min trevliga läsarstund när bladen hamnat i brevlådan.